fbpx

Romy Geschiere – Bulgarije

Mariama Burgers – Oostenrijk
21 februari 2020
Walter Dirk Hicks – Georgië
21 november 2019
Romy Geschiere
22
Plovdiv, Bulgarije
12 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte als vrijwilliger in het kantoor van Foundation Plovdiv 2019 - European Capital of Culture. Hier hielp ik met het coördineren van vrijwilligers, werkte ik met de internationale vrijwilligers en hield ik mij bezig met de social media kanalen voor de vrijwilligers.
2Hoe was je woonsituatie?
Ik woonde samen met een andere Nederlandse vrijwilliger van hetzelfde project, op de campus van de Medische Universiteit in Plovdiv.
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Tijdens de on arrival en midterm trainingen in Sofia, heb ik een aantal andere ESC vrijwilligers ontmoet. Zij waren helaas gepositioneerd in andere steden, maar er werd nog wel eens naar Plovdiv gereisd waardoor ik een aantal van hun toch nog heb gezien.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
De trainingen waren erg gezellig en informatief. Sommige onderwerpen/ presentaties waren interessanter dan andere, maar al met al vond ik de trainingen hartstikke geslaagd!
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Ik heb ontzetten veel geleerd over Bulgarije en de cultuur. Dat was voor mij ook een belangrijke reden om te gaan. Daarnaast heb ik meer werkervaring opgedaan en zijn mijn organisatorische en communicatieve vaardigheden duidelijk verbeterd!
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
Mijn beste herinnering is eigenlijk hoe wij zijn verwelkomd, de eerste paar weken. We zijn zo gastvrij ontvangen, en er werd zoveel voor ons gedaan. Dit zorgde gelijk voor een positief begin, en dat heeft zich in de rest van het jaar alleen maar doorgezet!
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
Waar ik het meest aan moest wennen was de werkcultuur in Bulgarije. Die verschilt toch wel heel erg van de Nederlandse ervaringen die ik heb gehad.
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Het contact met Eastpackers was uitstekend. Halverwege het project hebben we nog een evaluatiegesprek gehad via Skype. Bij vragen of advies kon ik ook altijd contact opnemen met mijn mentor.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Ik heb een super fijn jaar gehad als vrijwilliger bij Plovdiv 2019. Ik heb de kans gehad om in een prachtig land te wonen, interessante en leuke evenementen bij te wonen en ik heb geweldige mensen leren kennen. Bulgarije is een plek geworden waar ik mij helemaal thuis voel.
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Blijf open minded! Ik ging naar Bulgarije zonder al te veel verwachtingen. Hierdoor heb ik een super tof jaar gehad met geweldige ervaringen!
Tessa I
Romy2