fbpx

Nina van Velsen – Tsjechië

Bart Faes – Estland
18 juni 2020
Nina van Velsen
21
Nachod, Tsjechië
5 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
ik werkte als atelier medewerker in een na schoolse activiteits center. Hier hielp ik met voorbereiding van projecten en hielp ik mee in bepaalde lessen, denk aan dansen en keramiek. Vanuit nederland heb ik veel gewerkt aan digitial design van posters/diploma's etc.
2Hoe was je woonsituatie?
Terwijl ik in Tsjechië was woonde ik in een flat met twee andere vrijwilligers. We hadden allemaal onze eigen kamer. Er waren meerder apartementen in nachod waarin Vrijwilligers samen woonden.
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Mijn contact was tijdens mijn verblijf heel goed. we deden veel dingen samen, we hadden ook leuke trips gepland, maar door de pandemie gingen deze helaas niet door. Zelfs nadat ik terug in nederland was, en mijn vrijwilligerswerk hier voortzetten, had ik nog goed contact met een paar van de vrijwilligers.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
On-arrival vond ik erg nuttig en leuk. heb nieuwe mensen leren kennen en ook zeker wat geleerd
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Het meest praktische wat ik heb geleerd is digital design skills in illustrator. Verder heb ik zeker geleerd, dat het oke is om af en toe wat rustiger aan te doen. Daarnaast heb ik zeker mijn sociale vaardigheden verbeterd.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
De mensen en de gezelligheid van de feestjes, en movienights
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
Ik denk de mentaliteit. Nederlanders zijn altijd heel direct en ook heel erg van het go go go. Dat was hier helemaal niet, dat vond ik af en toe lastig
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Het contact was goed, toen ik besloot om terug te gaan naar Nederland heeft Ruben goed geholpen
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Het was totaal niet als verwacht, natuurlijk door de pandemie. Ik ben veel eerder naar huis gegaan waardoor ik niet heb kunnen doen wat ik van plan was. Maar de tijd die ik er was was goed. Het werk was niet heel veel, waardoor ik mij af en toe verveelde. maar de mensen waren echt geweldig
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Neem de tijd om zelf te zoeken naar een leuke plek en te solliciteren. Zoek meerdere keren contact zodat je weet dat je een klik hebt met de organisatie en de mensen. en vraag misschien wat contactgegevens van vrijwilligers die er zitten, zodat je al contact kan leggen van te voren.
Nina van velsen II
Nina van Velsen III