fbpx

Marloes Verdel – Roemenië

Kim Litjens – Duitsland
16 september 2015
Mirjam van Mourik – Turkije
30 november 2014
Marloes Verdel
26
Baia Mare, Roemenië
2 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan is het organiseren van 3 zomerkampen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Daarnaast heb ik samen met 13 anderen 3 'living libraries' en een 'world café' georganiseerd en trainingen gevolgd.
2Hoe was je woonsituatie?
Ik woonde samen met de 13 andere vrijwilligers in een dorm op de universiteitscampus. De slaap- en badkamer deelde ik met 1 ander persoon en de keuken met 20 anderen.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Het contact met de andere EVS vrijwilligers was erg goed. Ook buiten werktijd om hebben we veel tijd samen doorgebracht.
4Hoe kijk je terug op de trainingen?
Ik heb alleen een on-arrival training gehad, omdat ik een short-term project heb gedaan. De training was leerzaam, uitdagend en nuttig, maar ook vol plezier en lol. Het was leuk om EVS vrijwilligers van andere projecten en uit andere plaatsen te ontmoeten.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Naast dat ik mijn Engels heb bijgespijkerd, heb ik veel geleerd van het samenwerken met mensen uit 11 verschillende landen en ben ik meer bewust geworden van culturele verschillen en hoe deze te overbruggen. Daarnaast heb ik geleerd hoe activiteiten (zomerkampen) voor grote groepen kinderen gepland en georganiseerd kunnen worden.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik heb niet 1 beste herinnering aan mijn tijd als EVS vrijwilliger, maar meerderen. Ik heb goede herinneringen aan de tijd die ik heb doorgebracht met de andere EVS vrijwilligers (de feestjes, de uitstapjes, de reisjes). En ik heb goede herinneringen overgehouden aan het werken met de kinderen tijdens de kampen, het was super om te zien hoe ze met de dag meer toenadering zochten en te horen hoe erg ze het naar hun zin hadden gehad tijdens het kamp.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Het meeste moest ik wennen aan het dagritme. Alles is later op de dag en in een ander tempo.
8Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Het contact was met Stichting UcDean was minimaal, maar goed. Op de momenten dat ik met een vraag zat kreeg ik snel antwoord terug.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Mijn tijd als EVS vrijwilliger is SUPER geweest! Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan en kan terug kijken op een leerzame, maar vooral ook hele leuke zomer.
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Zorg dat je van te voren goed weet wat het project inhoud, maar houdt er rekening mee dat dingen anders kunnen gaan. Gewoon doen!
marloes_2
marloes_3