Adinda Strooper – Portugal
18 januari 2018
Dieter Eggen – Moldavië
18 januari 2018
Marijn Mado
21
Madeira, Portugal
2 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Herbebossen en een bewustzijnscampagne organiseren over bosbranden, door middel van schoolbezoeken en een evenement met jongeren.
2Hoe was je woonsituatie?
Ik deelde een kamer met een Macedonisch meisje, en een huis met een Italiaanse en Duitse jongen. De andere vrijwilligers waren onze buren. De huizen zijn vrij ruim maar niet allemaal even goed gemeubileerd. Het balkon was erg fijn, de totale afwezigheid van verwarming 's nachts wel koud.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Goed! Voor dit specifieke project waren we met 8 vrijwilligers, naast de 6 long-term vrijwilligers die al op het eiland waren, wat ervoor zorgde dat we genoeg enthousiaste jongeren om ons heen hadden. Ik kan me voorstellen dat je als long-term nogal op elkaar aangewezen bent. Wij hadden het in ieder geval erg gezellig, we gingen samen naar het strand en het eiland ontdekken en 's avonds spraken voor filmavondjes en domino.
4Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Dingen iets minder serieus nemen. En vertrouwen hebben in het groepsproces en de groepsleden: taken worden ook vervuld als ik er wat minder bovenop zit.
5Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Het tempo! Alles gaat erg kalm in Portugal, wat aan de ene kant heel fijn is en waar ik veel van heb geleerd (want ook als dingen rustig gaan krijg je nog wat gedaan), en aan de andere kant onwijs frustrerend. Waarom gaat de gemeente 10 volle dagen dicht tijdens carnaval?
6Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Prima, UcDean was goed bereikbaar en hielp met meedenken.
7Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Op zich was het voor mij een goede en leerzame tijd, vooral ook door het contact met de andere vrijwilligers en het prachtige zonnige eiland. Ik ben teleurgesteld in die zin dat ik niet het gevoel heb dat ik veel heb kunnen toevoegen aan de natuur of de houding van de mensen in Portugal. Het project hield veel minder in dan ik had verwacht.
8Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Probeer een goed beeld te krijgen van het project voordat je gaat, d.m.v. Skypen met de host organisatie/andere vrijwilligers. En als je er dan bent, accepteer hoe het is en ga ervoor. Je haalt er sowieso iets uit!
International Dinner Grouppic
prijsuitreiking
App nu met ons
1
LIVE Chat
Welkom op de website van Eastpackers.
Heb je een vraag? Laat het ons weten!
Powered by