fbpx
Isabel van Oorschot – Italië
25 juni 2016
Kim Litjens – Duitsland
16 september 2015
Mae Nuijs
24
Palermo, Sicilië, Italië
3,5 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Tijdens mijn EVS project heb ik bij een kinderopvang gewerkt met kinderen van een aantal maanden tot ongeveer 12 jaar. Mijn taken bestonden uit het organiseren van activiteiten, het begeleiden van de kinderen bij de activiteiten en dagelijkse verzorgende aspecten zoals eten geven en verschonen.
2Hoe was je woonsituatie?
Mijn appartement deelde ik met 3 andere vrijwilligers en was gelegen in een van de hoofdstraten van Palermo. Het appartement was heel nieuw maar niet heel groot voor 4 personen. Hierdoor kon je bijvoorbeeld niet echt makkelijk met meerdere mensen tegelijk koken of mensen thuis uitnodigen. De voorzieningen in het huis waren verder prima.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
In Palermo is een grote groep vrijwilligers (tussen de 20/30 mensen) die je vrij snel leert kennen doordat je of samen werkt of samen woont. Het was heel fijn om je ervaringen met andere EVS vrijwilligers te delen en interessant om mensen te leren kennen uit zo veel verschillende landen. Doordat er zo veel mensen waren, was het ook niet moeilijk iemand te vinden met wie je goed klikte. Aan mijn periode in Palermo heb ik dan ook een aantal goede vriendschappen overgehouden.
4Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Tijdens mijn EVS project heb ik geleerd mij flexibel op te stellen en open te staan voor nieuwe ervaringen in een onbekende omgeving. Tevens heb ik geleerd hoe ik in zo een onbekende situatie reageer. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik heel veel plezier ervaar in het werken met kinderen. Ook heb ik meer geleerd van de Siciliaanse cultuur en de Italiaanse taal.
5Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Mijn beste herinnering aan mijn EVS tijd in Palermo is dat EVS me de mogelijkheid gaf mijn leven thuis met meer afstand te kunnen zien om vervolgens te bepalen hoe ik na mijn EVS graag verder wil. Daarnaast vind ik de ontmoetingen met zo veel verschillende mensen heel waardevol omdat dit mijn blik op vele zaken heeft verbreed.
6Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Hetgeen waar ik het meest aan moest wennen in Palermo is het feit dat de mensen heel expressief zijn als zij praten. Hiermee dagen ze je ook uit jezelf te laten zien. Aangezien ik graag de kat uit de boom kijk in het begin en gevoelig ben voor stemmingen van anderen, ervoer ik deze expressiviteit soms wel als overweldigend.
7Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Ik heb tijdens mijn project niet veel contact gehad met UcDean maar mijn contact met UcDean verliep soepel en mijn antwoorden werden snel beantwoord.
8Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik kijk terug op EVS als een hele waardevolle ervaring om verder te groeien als persoon, nieuwe contacten op te doen en te ontdekken wat je in de toekomst graag zou willen doen.
9Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Mijn advies is om goed van te voren te bedenken wat je uit jouw EVS ervaring wilt halen en meerdere malen tijdens je project stil te staan bij waar je naartoe wilt. Er is heel veel mogelijk binnen je project, maar als je niet een duidelijk intentie hebt, vliegt de tijd zo aan je voorbij. Daarnaast in mijn advies is om minstens een project van 6 maanden te doen want 3,5 maand was toch wat aan de korte kant.
mae_3
mae_2