fbpx

Lyasmin Boukich – Slovenië

Sabine – Griekenland
2 september 2020
Miriam Wolynski – Polen
22 juli 2020
Lyasmin Boukich
28
Lucija,, Slovenië
12 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte in een youth center (Mladinski Epi center) in Lucija en Piran. Ik hielp met het organiseren van naschoolse activiteiten voor de kinderen en evenementen voor de locals. Elke woensdag had ik een Science club waar ik verschillende experimenten uitvoerde met een klein groepje kinderen. Verder hielp ik ook met het runnen van de social mediakanalen van de youth center (foto's en stories maken voor Instagram, YouTube video's maken en het schrijven van blogs).
2Hoe was je woonsituatie?
Ik deelde een appartement met 2 andere vrijwilligers in Lucija. Het appartement was voorzien van alles. We hadden onze eigen kamers en deelde alleen de badkamer en keuken. We hadden helaas geen woonkamer.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Het contact was goed. We konden goed opschieten met elkaar en deden af en toe leuke dingen samen. Later leerde ik ook vrijwilligers in andere steden kennen. Samen met hun heb ik verschillende trips gemaakt. Toen Slovenië in ‘lockdown’ ging hielden we goed contact met elkaar en hebben we vaak video gebeld.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
Beide trainingen waren leuk en interessant. De on-arrival training hadden we in een 4-sterren hotel met zwembaden waar we gebruik van konden maken. De mid-term training werd georganiseerd in een hostel. De mid-term training vond ik wel fijner omdat we met een klein groepje vrijwilligers waren en vooral reflecteerde op het eerste halfjaar van ons project.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik heb veel geleerd. Het omgaan met kinderen, vertrouwen bij ze opbouwen, het organiseren van evenementen. Verder heb ik ook de taal geleerd.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Mijn collega’s! Ik heb zoveel leuke momenten met hun gehad. Een van mijn collega’s maakte mij altijd zo aan het lachen. Tijdens de ‘lockdown’ kwamen ze mij verassen met een taart voor mijn verjaardag en met Pasen brachten ze ook cadeautjes. Ik kon altijd bij ze terecht. Qua werk vond ik de kerstlunch organiseren heel leuk. We hadden toen een drie-gangen menu gekookt voor 40 kinderen en het was zo chaotisch en grappig. En alle contacten die ik met de kinderen had.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Alleen aan het openbaar vervoer eigenlijk. Het kostte altijd zoveel tijd om naar andere steden te gaan met het openbaar vervoer. Iedereen heeft daarom daar ook een auto.
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Het contact was heel goed. Ruben stond altijd voor mij klaar. Tijdens het project hebben we ook een paar keer video gebeld.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Het was een fijne tijd met ups-and-downs. In de winter had ik het moeilijk en wilde ik bijna stoppen met het project. Maar de laatste maanden waren juist heel leuk. Ik ben echt van Slovenië gaan houden en kan niet wachten om terug te gaan.
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Geniet van het avontuur want de tijd gaat heel snel voorbij. Probeer tijd te investeren in het leren van de taal. En meld je aan voor sportlessen of andere activiteiten om nieuwe mensen te leren kennen.
Lyasmin Boukich II
Lyasmin Boukich III