fbpx

Leonie Arbouw – Schotland

Anouk van der Lis – Letland
18 januari 2018
Janna Kristi Stokvis – Moldavië
17 januari 2018
Leonie van Arbouw
30
Schotland, Glasgow
12 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte voor een organisatie die zich bezighield met het bestrijden van sektarisme in Glasgow. Via diverse methodieken en spellen probeerden wij mensen dichter bij elkaar te brengen en mensen intercultureel inzicht te geven. Ook heb ik zelf drie internationale vrijwilligersprojecten geleid.
2Hoe was je woonsituatie?
Die was prima. Ik woonde samen met twee huisgenoten in een groot appartement dichtbij de stad. Iedereen had een eigen kamer. Dikke prima.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Goed.
4Hoe kijk je terug op de trainingen?
Ik vond de on-arrival training erg leuk en nuttig. Leuk om allemaal andere EVS'ers te leren kennen en je kon ook al je vragen stellen. De mid-term training vond ik persoonlijk iets minder interessant. Vooral ook omdat ik ingedeeld was in een nieuwe groep mensen en ik had het leuker gevonden de mensen weer te zien van mijn on-arrival training.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Ontzettend veel. Een jaar in het buitenland geeft een enorme ervaring. Ik heb geleerd te werken in een internationaal team, mijzelf flexibel op te stellen, ik heb een certificaat gehaald voor mijn Engels, ik heb de mogelijkheid gehad om een educatief spel te ontwerpen, nieuwe methodieken, teveel om op te noemen eigenlijk.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Dat het een jaar boordevol met nieuwe ervaringen is geweest. Ik heb dus niet één specifieke herinnering. Het was overall een supergoeie ervaring.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Dat er een behoorlijke laissez-faire cultuur heerst, dat had ik zeker niet verwacht.
8Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Helemaal prima. Altijd accuraat en betrouwbaar.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Een top tijd!
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Nog voordat je een project hebt: bel eerst alle organisaties op om jezelf voor te stellen en te zien of er daadwerkelijk vacatures zijn. Scheelt een hoop tijd en moeite. Als je je project hebt gevonden, probeer dan zoveel mogelijk met de stroming mee te gaan. Er komt een hoop op je af, maar dat is wel erg leuk.