fbpx
Lidewey Branderhorst – Griekenland
6 september 2019
Tessa Luntz – Bulgarije
6 september 2019
Kylie
24
Boedapest, Hongarije
6,5 maand
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte aan verschillende soorten projecten binnen dezelfde NGO. Ik deed vooral vrijwilligerswerk met Roma kinderen in arme dorpen en ik werkte in een bejaardencentrum voor psychisch of lichamelijk zieke (arme) bejaarden.
2Hoe was je woonsituatie?
Appartement met gedeelde keuken in het centrum van Boedapest.
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Ik heb veel contact gehad met andere ESC vrijwilligers en hier veel nieuwe vrienden aan overgehouden met wie ik in contact probeer te blijven.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
De trainingen zijn erg fijn, omdat je je ervaringen kunt delen met andere vrijwilligers en je met je problemen terecht kunt bij de trainers. Het heeft mij vooral veel nieuwe vrienden gebracht vanuit de hele wereld.
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Zelfstandig problemen oplossen, doorbijten, tijd voor mezelf nemen, voor mezelf opkomen, nieuwe culturen en gewoontes leren kennen, openstellen voor andere culturen, verschillende talen verbeterd.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
In het algemeen het zelfstandig een leven opbouwen in een compleet andere stad met andere gewoontes en mensen uit andere culturen om je heen en het opbouwen van nieuwe vriendschappen.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
De moeilijkheidsgraad van de Hongaarse taal viel mij erg tegen.
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Erg goed. Gelukkig heb ik geen echte problemen ondervonden, maar als ik een vraag had, kreeg ik altijd erg snel antwoord.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Ik heb echt een fantastisch leuke tijd gehad die ik niet had willen missen. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en alles uit de stad kunnen halen. Soms heb ik mij wat verveeld op het project, maar uiteindelijk heb ik dit creatief op weten te vullen waardoor ik weer heel andere nieuwe ervaringen op kon doen.
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Ga het avontuur aan, stel je actief op, stel je open voor de cultuur en de taal van het land waarin je je project doet en je zult zien dat je je welkom voelt, durf creatief te zijn, ga wat uit je comfort zone, leg herinneringen vast en geniet!
Kylie III
Kylie II