fbpx

Janna Kristi Stokvis – Moldavië

Leonie Arbouw – Schotland
17 januari 2018
Friso Wels – Oekraïne
19 september 2016
Janna Kristi Stokvis
18
Moldavië, Chisinau
10 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik heb vrijwilligerswerk gedaan in een kindertehuis in Chisinau. Hier woonden kinderen met diverse achtergronden die daardoor niet meer thuis konden wonen. In het tehuis heb ik activiteiten georganiseerd, en heb ik 3 kinderen op een school ondersteund. Verder heb ik ook vrijwillgerswerk gedaan op Hospice Angelus. Een organisatie die zich in zet voor patienten met kanker en voor patienten die een stoma nodig zijn.
2Hoe was je woonsituatie?
Ik woonde in een flat op de 4e verdieping samen met 3 andere vrijwilligers. Het was super gezellig!
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Heel goed, je leert elkaar snel kennen en elke week is er de Advit Youth Club. Hier vertelt ieder iets over zijn eigen land,taal en cultuur.
4Hoe kijk je terug op de trainingen?
Ik vond de trainingen goed georganiseerd en je leerde iedereen echt goed kennen. Er werd ook veel informatie gegeven over EVS in het algemeen. Het was super gezellig en een hele mooi locatie. Mijn trainingen waren in Lalova en Costesti.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Zelfstandig worden. Ook heb ik veel geleerd over andere culturen, dat was voor mij het interessantste. Ook heb ik een goed beeld gekregen bij het werk wat ik heb gedaan, of het bij mij paste of niet.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Dat zijn er heel veel eigenlijk. De beste herinneringen zijn eigenlijk het gezellig samen zijn op terrasjes met andere vrijwilligers en vrienden. Mijn lieve collega's en de kinderen, en de leuke taallessen van Viorica. En lekker goedkoop eten kopen op de markt.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Eigenlijk niet zo veel. De taal en cultuur van het land waren al vrij bekend voor mij, het was voornamelijk het vervoer, de microbussen waarin je soms bijna niet veel uit kunt komen, haha.
8Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Het contact was goed. We hebben 2 skype sessies gehad.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Als ik kon ging ik direct weer terug, het was een supermooie ervaring!
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Niet twijfelen, maar gewoon doen! Wel is het handig als je vast wat noodzinnen leert in de taal van je gekozen land, als er niet zoveel Engels gesproken wordt.
ik doop
ik en andriana