fbpx

Isabel van Oorschot – Italië

Romy van Kuijk – Letland
13 september 2016
Mae Nuijs – Italië
8 december 2015
Isabel van Oorschot
23
Palermo, Italië
9 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte in een dagopvangcentrum voor kinderen van de immigrantengemeenschap, en gaf Engels aan volwassen immigranten.
2Hoe was je woonsituatie?
Ik deelde een appartement met andere vrijwilligers.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Ik werd snel opgenomen door de andere vrijwilligers. Iedereen woonde bij elkaar in de buurt, dus afspreken ging heel makkelijk! Er ging bijna geen dag voorbij dat ik niet één van de andere vrijwilligers ontmoette om samen een ijsje te eten, te koken of een trip te plannen.
4Hoe kijk je terug op de trainingen?
Vooral de on-arrival training had wel een zwaar programma, maar ik vond beide trainingen heel erg leuk, omdat ik zo andere vrijwilligers ontmoette en ervaringen kon uitwisselen.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik heb ontzettend veel geleerd over andere culturen, en over mezelf als Nederlander. Ook weet ik nu beter van mezelf op welke gebieden ik flexibeler kan worden, en op welke gebieden ik geen concessies wil doen.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik heb veel dagtrips gemaakt, en zo ben ik ook in mijn eentje naar Ustica geweest, een eiland boven Palermo. Ik heb het hele eiland rondgelopen en ben niemand tegengekomen. Maar alle momenten met de andere vrijwilligers en met de kindjes op mijn werk waren ook echt heel leuk!
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
In Italië is, vergeleken met Nederland, veel meer een korte termijn visie. Voor problemen wordt vaker een snelle, simpele oplossing gekozen, terwijl al te voorspellen valt dat het probleem dan snel terugkomt.
8Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Ik heb meerdere keren geSkypet met mijn UcDean coördinator, en af en toe ook mailcontact gehad als ik vragen had. Ik vond het contact erg prettig en had ook niet behoefte aan meer steun vanuit Nederland.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik ben trots op wat ik heb bijgedragen in Italië, en heb heel veel leuke mensen ontmoet. Ik heb veel over mezelf geleerd, en ben blij dat ik EVS heb gedaan.
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Kies zorgvuldig een project, want je brengt heel veel tijd door op je werk. Maar probeer ook flexibel te zijn.
isabel_2
isabel_3