fbpx

Freek van Velzen – Spanje

Wout Eijkelkamp – Moldavië
2 oktober 2014
Freek van Velzen
26
Malaga, Spanje
6 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte bij een sociaal-cultureel buurtcentrum in Málaga. Ik heb daar Engelse lessen gegeven, Spaanse jongeren geholpen met het voorbereiden van hun EVS, geholpen bij computerlessen voor ouderen en diverse communicatiewerkzaamheden.
2Hoe was je woonsituatie?
Ik woonde in een appartementje met mijn collega vrijwilliger. Op zich prima, ik had mijn eigen plek.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Goed! Er zaten ongeveer 10-15 andere vrijwilligers in Málaga, waar ik veel mee om ging. Na een drukke werkweek konden we weer met zijn allen 'españoles' verzuchten.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en mid-term trainingen?
Met een goed gevoel. Tijdens beide trainingen heb ik veel mensen leren kennen, mooie plekken bezocht en meer geleerd over wat een EVS vrijwilliger nou eigenlijk is.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
De belangrijkste dingen zijn wel het leren les geven, zekerder zijn voor groepen en natuurlijk is mijn Spaans ook flink verbeterd. Maar ook het open staan voor nieuwe ervaringen en nieuwe mensen.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Poe... een heleboel. De vooruitgang van mijn 'studenten' na een paar weken les, het geven van een presentatie in het Spaans voor 40 man, het gevoel echt deel uit te maken van de Spaanse cultuur en de wandel- en fietstochten in de Spaanse natuur.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Op het werkgebied vooral de werktijden (van 10-2 en 5-8) en dat alles er erg bureaucratisch en hiërarchisch aan toegaat.
8Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Goed, er was af en toe mailcontact. Ik geen grote problemen gehad, maar mocht er iets zijn geweest dan denk ik dat ze mij goed hadden kunnen helpen.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Heel goed! Het is uiteraard met ups en downs gegaan, maar ik heb wel het idee dat Málaga mijn 2e huis is geworden en ik ben op persoonlijk en professioneel vlak enorm gegroeid.
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Leer iets van de taal voor aankomst! Goed voor je eigen zelfvertrouwen en de eerste indruk
freek_2
freek_3