fbpx

Floris Hutter – Portugal

Richard Posthumus – Georgië
13 september 2019
Andreas van Gorp – Denemarken
9 september 2019
Floris Hutter
17
Figueira Foz, Portugal
8 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte voor een kleine organisatie die activiteiten voor jongeren organiseert. Zo hebben we onder andere een FIFA-toernooi georganiseerd, een escape room gemaakt en tijdens een Hollandse avond Nederlands eten gekookt en oer-Hollandse spellen gespeeld. Ook gingen we langs bij scholen om daar over de mogelijkheden van Erasmus+ te vertellen.
2Hoe was je woonsituatie?
Gedurende het laatste half jaar woonde ik alleen in een appartementje. Daarvoor heb ik in twee verschillende huizen gewoond met andere mensen (niet-vrijwilligers).
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Doordat ik de enige ESC vrijwilliger was binnen mijn organisatie had ik de eerste drie maanden geen contact met andere ESC vrijwilligers. Tijdens de on-arrival training leerde ik voor het eerst andere ESC-vrijwilligers kennen. Later heb ik een aantal van hen bezocht en zijn er een paar op bezoek geweest.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
De on-arrival en mid-term training waren enorme belevenissen. Je leert veel verschillende mensen (in mijn geval een stuk of 30) kennen in een kort tijdsbestek. De trainingen zijn ontzettend leuk en daarnaast erg leerzaam
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Gedurende mijn tijd als ESC vrijwilliger heb ik onder andere een beetje Portugees geleerd en is mijn Engels sterk verbeterd. Ook heb ik ervaren hoe het is om op jezelf te wonen in een ander land en alle veranderingen die daarbij kwamen kijken. Zo moest ik opeens zelf wassen, koken, boodschappen doen en daarbij op mijn budget letten. Door mijn werk heb ik daarnaast mijn presentatievaardigheden verbeterd en heb ik leren omgaan met Portugezen die alles rustig aan willen doen.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
De vele vrienden die ik gedurende mijn ESC tijd heb gemaakt. Portugezen zijn heel vriendelijk en gastvrij en daarom was het voor mij erg gemakkelijk om nieuwe vrienden te maken.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
In Portugal is tijd een stuk minder belangrijk dan ik gewend ben. Als je bijvoorbeeld om half 9 ergens afspreekt is het geen probleem om er pas half 10 te zijn. Ook deadlines worden zonder probleem verschoven.
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Het contact met Eastpackers was goed. Vooral voor mijn vertrek heeft de organisatie mij enorm geholpen, met name met het verkrijgen van het project. Gedurende mijn project verliep alles goed waardoor ik geen beroep hoefde te doen op Eastpackers.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Het was een leerzame maar vooral leuke en erg bijzondere tijd. Het doen van een ESC-project zou ik dan ook iedereen aanraden!
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Kies voor een land en een project dat bij je past. Er zijn enorm veel verschillende projecten waardoor er altijd wel één geschikt is voor jou. Daarnaast zou ik willen aanraden om vooral met andere vrijwilligers te wonen. Dit is wat ik binnen mijn project het meeste miste.
App nu met ons
1
LIVE Chat
Welkom op de website van Eastpackers.
Heb je een vraag? Laat het ons weten!
Powered by