Fieke Snels – Schotland

Jan de Meijer – Portugal
31 augustus 2018
Charlotte Venema – Oekraïne
13 augustus 2018
Fieke Snels
22
Edinburgh, Schotland
9 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik deed vrijwilligerswerk in een care home voor mensen met een beperking. Er waren zes bewoners in de service en ik organiseerde daar activiteiten variërend van schaken, knutselen tot blik gooien.
2Hoe was je woonsituatie?
Mijn woonsituatie was uitstekend. Ik woonde beneden een andere service dan waar ik werkte als vrijwilliger. Ik had één andere huisgenoot en samen deelde we de keuken en badkamer. We hadden elk een eigen slaapkamer en een hele kleine gezamenlijke woonkamer.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Het contact met de andere vrijwilligers was goed. We waren in totaal met vier vrijwilligers in Edinburgh. We organiseerde af en toe met z'n allen een diner of we gingen samen een drankje doen in een pub. Ik had met name met 1 andere vrijwilliger heel veel contact en met haar heb ik ook samen rondgereisd door het Verenigd Koninkrijk.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
Ik vond de on-arrival en mid-term trainingen echt heel leuk. Het is ontzettend gezellig om vrijwilligers te ontmoeten die op andere plekken in het Verenigd Koninkrijk wonen. Je kunt elkaar zo op zoeken en tegelijkertijd meer zien van de UK. Ook is het prettig om andere mensen te leren kennen die in dezelfde situatie zitten als jij.
5Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik heb geleerd van mijn tijd als EVS vrijwilliger om proactief en assertief te zijn. Soms vind je jezelf in een uitdagende situatie en ik denk dat het essentieel om dan toch door te zetten. Achteraf zul je namelijk zien dat het de moeite waard was of dat de situatie meeviel. Het opzetten van een activiteitenprogramma ging bijvoorbeeld met vallen en opstaan. Er ging behoorlijk wat tijd overheen voordat ik samen met de bewoners succesvolle activiteiten had gevonden. Nu ik terugkijk op de situatie ben ik blij en opgelucht dat ik ben gegaan met het organiseren van activiteiten ook al was het erg lastig.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik ben extreem dankbaar voor de mensen die ik heb leren kennen tijdens mijn EVS en de vriendschappen die ik heb opgebouwd.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
Ik heb het meest moeten wennen aan de beleefdheid en indirectheid van mensen in Schotland, UK. Mensen zijn ontzetten vriendelijk en beleefd, maar dit is vaak erg oppervlakkig. Mensen vragen vaak 'Hey, hoe gaat het met je?', maar dit vragen ze meer uit beleefdheid dan dat ze echt geïnteresseerd zijn. Het enige acceptabele antwoord is dan ook: 'het gaat goed'.
8Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Ik heb nauwelijks contact gehad met Stichting UcDean. Ik heb één keer een gesprek gehad over skype en verder waren ze bereikbaar via mail wanneer dit nodig was.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd als EVS vrijwilliger. Het was een onvergetelijke en leerzame ervaring.
10Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Probeer zoveel mogelijk te genieten en te ondernemen, want voor je het weet is het alweer voorbij.
schotland 2
schotland 3
App nu met ons
1
LIVE Chat
Welkom op de website van Eastpackers.
Heb je een vraag? Laat het ons weten!
Powered by