fbpx

Evi van Geel – Engeland

Bart Faes – Estland
18 juni 2020
Iris – Hongarije
8 april 2020
Evi van Geel
18
Holybourne, Engeland
7 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte als vrijwilliger bij Treloar School & College. Dit is een school voor lichamelijk- en geestelijk gehandicapte kinderen. Ik werkte in een Key Stage 3 en 4 klas met kinderen tussen de 13 en 15 jaar oud. Ik hielp in de lessen vooral mee met uitleggen, schrijven en typen. Ook hielp ik mee in muziek-, sport- en fysiotherapielessen en in veel naschoolse activiteiten, zoals tafeltennis, Boccia, drama en Young Enterprise.
2Hoe was je woonsituatie?
Heel gezellig. Ik woonde in een appartement met 3 andere vrijwilligers uit Finland, Bolivia en Duitsland op het terrein van de school. Er woonden 4 andere vrijwilligers uit Duitsland en Denemarken naast ons en samen deelden we de keuken/woonkamer. In een ander huis op het terrein woonden nog 2 anderen uit Ecuador en Taiwan. Ook stond er een ander groot gemeenschappelijk huis naast ons waar vaste medewerkers uit o.a. Spanje, Portugal en Griekenland woonden en hiermee deelden we ook de tuin. Verder konden we gebruik maken van de schoolkantine en hoefden we zelf dus nooit te koken.
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Heel goed. Bij mijn eigen project woonden 5 andere ESC vrijwilligers. Hier had ik heel goed contact mee, we aten elke dag samen, bijna elke avond zaten we met elkaar in de woonkamer, we hebben een heleboel steden en plaatsen bezocht in Engeland en we zijn meerdere keren op vakantie geweest in Engeland en naar Parijs.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
Ik heb alleen een on-arrival training gehad, want de mid-term training kon niet meer doorgaan door het Coronavirus. Toen ik de on-arrival training had, zat ik al bijna 2 maanden in Engeland, maar het was nog steeds wel leuk. Er werd interessante informatie gegeven en het was leuk om een aantal dagen gratis in een hotel met ontbijt in Londen te verblijven.
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Heel erg veel. Onder andere hoe het is om te wonen in een ander land, hoe het is om op jezelf te wonen, hoe het is om te werken met kinderen met een handicap en ik heb heel veel geleerd over andere culturen door de vele nationaliteiten. Ook ben ik veel zelfstandiger geworden, is mijn Engels erg verbeterd en ook op sociaal vlak heb ik veel geleerd.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
Alle andere vrijwilligers die ik heb ontmoet en alle dingen die ik met hen samen heb gedaan en beleefd, zoals onze dagjes uit en vakanties. En de kinderen uit mijn klas natuurlijk.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
Aan de begroeting ‘You alright?’ en dat ze dan eigenlijk helemaal geen antwoord op de vraag verwachten.
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Heel goed. Het was voordat ik mijn project startte best even lastig om alles rond te krijgen en Ruben heeft daar goed bij geholpen en ook contact gehad met de organisatie in Engeland. Daarna had ik niet heel veel hulp meer nodig, maar ik kon hem wel altijd bereiken in principe.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Ik vond het écht een hele leuke ervaring en ik heb absoluut geen spijt van mijn tussenjaar. Ik vond het heel leuk om te ervaren hoe het is om in een ander land te wonen, ik heb heel veel leuke mensen leren kennen waarmee ik hopelijk in de toekomst nog contact hou, ik heb heel veel geleerd en hele mooie herinneringen opgedaan. Erg jammer dat het 4 maanden eerder was afgelopen dan gepland, maar ik kijk zeker terug op 7 hele mooie maanden.
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Doen! Het is een geweldige en leerzame ervaring!
Evi van Geel - Evaluatie III
Evi van Geel - Evaluatie II