fbpx

Dieke Majoor – Bulgarije

Yara Gilissen – Slovenië
19 januari 2018
Lydia Jans – Bulgarije
19 januari 2018
Dieke Majoor
19
Stara Zagora, Bulgarije
6 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Samen met een andere vrijwilliger gaf ik workshops op Roma scholen in de buurt van de stad. Elke zaterdag gaven we Engelse les aan weeskinderen en we hielpen hen ook met hun huiswerk. Verder heb ik samen met de andere vrijwilligers in mijn organisatie lente en zomerkampen georganiseerd.
2Hoe was je woonsituatie?
De eerste drie maanden van mijn project leefde ik samen met een andere Nederlandse vrijwilliger in een appartement in een hotel. We moesten dan met de bus naar ons werk. Het hotel was goed, maar wel heel basic. We hebben dan zelf ook nog wel wat dingen moeten aanschaffen. Na drie maanden verhuisde ik naar een ander appartement in het centrum van de stad. Dit appartement was heel groot en vrij luxe. Ik deelde dat appartement met twee andere vrijwilligers uit Portugal en Oekraïne.
3Hoe was het contact met andere EVS vrijwilligers?
Toen ik aankwam in mijn project waren er wat problemen tussen mijn baas en de toenmalige vrijwilligers. Gelukkig waren zij toen al aan het einde van hun project. Met de andere vrijwilligers heb ik een ontzettend leuke tijd gehad. We deden altijd veel samen en ik beschouw ze nu als mijn vrienden.
4Wat heb je geleerd van je tijd als EVS vrijwilliger?
Ik heb geleerd dat je altijd flexibel moet zijn en open moet staan voor nieuwe ervaringen. Verder heb ik geleerd hoeveel je kan bereiken met positiviteit. En dat als je iets wilt bereiken je niet af moet wachten, maar zelf initiatief moet tonen.
5Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je EVS deed?
De armoede. Mensen die uit vuilnisbakken eten en de hoeveelheid straatdieren. En ook aan hoe gescheiden Roma's en Bulgaren leven.
6Hoe was het contact met Stichting UcDean als zendorganisatie?
Ik heb niet veel contact gehad, maar dat was dan ook niet echt nodig. Ik had een super project.
7Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als EVS vrijwilliger?
Als een fantastische tijd, waarin ik als persoon ontzettend ben gegroeid.
8Welk advies zou je toekomstige EVS’ers willen meegeven?
Gewoon doen! (En 6 maanden zijn dan kort)
Bulgarije II
Bulgaije