fbpx

Andreas van Gorp – Denemarken

Floris Hutter – Portugal
9 september 2019
Lidewey Branderhorst – Griekenland
6 september 2019
Andreas van Gorp
22
Vig, Denemarken
10 maand
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Vooral ondersteunende activiteiten voor de boerderij, ashram en bakkerij. Denk aan: Schoonmaaktaken, Onderhoud, constructie, Tuinieren.
2Hoe was je woonsituatie?
Apart, :). Eerst sliep ik op een slaapzaal met c.a. 15 anderen tot 20 andere jongens. Dit was ook nog in constructie dus ik sliep in de bouwstof en grut. Daarna naar een gedeelde gang/kamer met 4 anderen. In de winter in een blokhut in de tuin met wel veel privacy. En daarna eindelijk een EVS kamertje. De matrassen waren niet echt matrassen. Het waren hel oude matrassen die zeg maar amper de helft van de dikte zijn, minder lang en van vies stinkend schuim. Daar mag je uiteraard wel gewoon fris beddengoed op leggen hoor. Dus het went wel.
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Prachtig. Denk ik een van de leukste onderdelen van ESC is bijvoorbeeld de trainingen waar je veel anderen ontmoet. Ook op onze boerderij waren 14 andere evs ers en soms oud evs'ers. Dus dat is erg leuk om te hebben, daardoor ben ik in polen, frankrijk, engeland, rome, noorwegen en duitsland geweest om vrienden op te zoeken van evs. en heb ik door denemarken zelf erg veel gereist. Bijna elk weekend!
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
:) Alleen maar goed. Goed georganiseerd, leuke trainers, leuke groep, leuke faciliteiten. (on arrivel een school met heerlijk voedsel, goede studiezaal, een zwembad en sauna, een trampoline hal en een gymnastiekhal, een toneel, etc ). Vooral de activiteiten waren leerzaam en super goed ter voorbereiding op mijn evs project.
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Heel veel, maar vooral dankbaar te zijn voor de tolerante en staat van kerk gescheiden cultuur. Wij zijn ijzersterk in vrijheid op waarde schatten. Denen ook, maar de boerderij was toch wel erg religieus naar mijn mening haha. Erg leerzaam dus en veel perspectief gekregen.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
De reizen en de trainingen. Ik heb zoveel lieve en nieuwe vrienden uit Europa. Het is vooral het gevoel bij alle herinneringen, een Europees betrokkener en volwassener genuanceerder gevoel over jezelf in relatie tot anderen, de maatschappij en je leiders.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
De religie, de guru en de dogmatiek,de hypocrisie en niet weten dat je hypocriet gedrag vertoond. Nooit aan gewend zelfs. Echt ogen open gegaan hoe verblindend de verkeerde guru aanhangen kan zijn. :) achja...
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Goed. erg fijne voorbereiding. Tussendoor heb ik problemen vooral opgelost met de NA omdat ze naar mijn mening Eastpackers voorbijschoten. Meer tussendoor, vooral halverwege contact had dus wel gemogen, maar heb ik niet gemist. Zeker in verhouding met andere zendingorganisaties, mijn petje af voor al jullie harde werk, als ik het over jullie had waren veel oren aan het klapperen van mede evs 'ers uit andere landen.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
neutraal, omdat ik voelde dat het project zelf niet echt een evs project was. Maar dat vond ik misschien ook wel fijn.
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
DOEN. Let er wel even goed op dat je kritische vragen durft te stellen over de organisatie waar je voor werkt. Zijn ze er voor jou, of ben jij er voor hen? Is het religieus of is er godsdienstvrijheid? Alle belangrijke vragen STEL ZE. Je kunt altijd nog een van de andere 6000 projecten doen en je zendingorganisatie helpt je graag bij het kiezen van de juiste. VERDER GEWOON DOEN!! wie je ook bent wat je ook wilt en wat je ook al doet.
Andreas 2
Andreas 3
App nu met ons
1
LIVE Chat
Welkom op de website van Eastpackers.
Heb je een vraag? Laat het ons weten!
Powered by