Participant Portal - Gastorganisatie Coördinerend

ESC Logo
Eliava
Gefeliciteerd! Je bent aangenomen voor een project via het European Solidarity Corps (ESC). Maar voordat je kunt vertrekken moet je nog een aantal stappen doorlopen die je hieronder kunt lezen. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met je mentor (Eliava of Alizée) | 070 2620000 I esc@eastpackers.nl
IMG 20220611 WA0155[2519]

Stap 1: Het ESC Volunteering Contract

In het ESC Volunteering Contract geef je aan dat je instemt met de rechten en verantwoordelijkheden die bij een ESC project horen. We vragen je om het formulier hieronder te downloaden, de geel gemaakte velden in te vullen, het contract te printen, te ondertekenen en te uploaden bij je registratie (zie stap 3).

Stap 2: ESC registratieformulier

Vul het registratieformulier hieronder in door op de uitschuifbare balk te klikken. We hebben deze gegevens nodig om je reis te kunnen boeken, een verzekering voor je af te sluiten en je ouders of achterblijvers te informeren in het onwaarschijnlijke geval van calamiteiten vóór of tijdens je project.

Landkaart

Stap 3: Activity Agreement

Dit is het belangrijkste document. In het activity agreement staat namelijk alles over de werkzaamheden die je gaat doen, huisvesting, hoogte van je zakgeld/eetgeld en wat je aan taalondersteuning kunt verwachten. Je gastorganisatie zal dit document invullen, maar je kunt hier zelf ook input op geven, bijvoorbeeld door specifieke werkzaamheden voor te stellen die passen bij je interesses en leerwensen. Het activity agreement dient uiteindelijk door je gastorganisatie, door jou en door ons als zendorganisatie te worden ondertekend. Je kunt een format voor het Activity Agreement hieronder downloden. Het is belangrijk dat alle geel gearceerde informatie wordt ingevuld.

Stap 4: Voorbereidende training

In aanvulling op het gesprek met je mentor, organiseert het Nederlands Jeugdinstituut een voorbereidende training in Utrecht (of online). Tijdens deze training leer je andere vrijwilligers kennen die net als jij op het punt staan om ESC te gaan doen. Ook leer je hoe je het meeste uit je ESC tijd kunt halen en wat je kunt doen bij problemen. Wij raden je aan om aan deze training deel te nemen. Dit is gratis en je reiskosten naar Utrecht worden vergoed. Je kunt je hieronder aanmelden door op de uitschuifbare balk te klikken.

Adres training: Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht

Full travel suitcase on grey background, opened case with travel clothing, accessories. Banner mockup with copy space. Travel or tourism, vacation, holiday concept

Stap 5: Laatste check

Het is goed om twee weken voor vertrek te kijken of alles geregeld is. Een lijstje dat je kan helpen: Heb je je reisgegevens? Is het activity agreement ondertekend (3)? Heb je een bericht van HENNER ontvangen over je aanvullende zorgverzekering? Language test gedaan (OLS)? Eventuele vaccinaties geregeld? Eventuele visum geregeld? Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met je mentor.

logo_NJI
ESC Logo
Erasmus+ Logo