Walter

Georgië

Walter

6 maanden in Georgië

Mijn verhaal:

Ik werkte bij een jeugd-gerichte NGO in de hoofdstad van Georgië, waar ik vooral veel fundraising en workshops met jeugd heb gedaan. Hieronder viel het schrijven van projecten als ook fotografie en presentaties door heel het land.

Het waren een aantal van de beste maanden van mijn leven tot nu toe, waarbij ik veel heb geleerd en veel vrienden heb gemaakt!

Hoe was je woonsituatie?

7/10. Het appartement is groot maar mist een aantal luxes die men gewend is. Persoonlijk had ik niet al te veel privacy omdat mijn kamer verbonden was met de woonkamer

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Goed, heb erg goede vrienden gemaakt met mede-vrijwilligers in de stad en zelfs uit de regio (vooral uit Rustavi en Armenië).

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Heb alleen de on-arrival gehad maar die vond ik geslaagd. Vooral goed om ervaringen te delen met jongeren die in hetzelfde bootje zitten en elkaar te motiveren. Sommige sessies vond ik een beetje overbodig/kinderachtig.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Hoe anders de mensen in Georgië communiceren. Er wordt over het algemeen erg veel gepraat maar weinig gezegd -zeker als je Nederlandse nuchterheid gewend bent. Gelukkig raakte ik hier snel aan gewend en leerde het op den duur waarderen.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Goed. Ondanks dat ik er niet veel gebruik van heb gemaakt -over het algemeen blijf ik in mezelf getrokken met dit soort dingen- was de mogelijkheid er wel degelijk om voor steun/informatie/hulp bij Eastpackers terecht te kunnen.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Geniet ervan! Je krijgt deze kans maar een keer en je moet er het beste van maken. Wees uitgaand, open voor nieuwe ervaringen, en wees vooral niet bang om jezelf te uiten wanneer je dit nodig acht.