Nina

Tsjechië

Nina

5 maanden in Tsjechië

Mijn verhaal:

Ik werkte als atelier medewerker in een na schoolse activiteits center. Hier hielp ik met voorbereiding van projecten en hielp ik mee in bepaalde lessen, denk aan dansen en keramiek. Vanuit nederland heb ik veel gewerkt aan digitial design van posters/diploma’s etc.

De mensen en de gezelligheid van de feestjes, dat zijn mijn beste herinneringen!

Hoe was je woonsituatie?

Terwijl ik in Tsjechië was woonde ik in een flat met twee andere vrijwilligers. We hadden allemaal onze eigen kamer. Er waren meerder appartementen in Nachod waarin Vrijwilligers samen woonden.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Mijn contact was tijdens mijn verblijf heel goed. we deden veel dingen samen, we hadden ook leuke trips gepland, maar door de pandemie gingen deze helaas niet door. Zelfs nadat ik terug in Nederland was, en mijn vrijwilligerswerk hier voortzetten, had ik nog goed contact met een paar van de vrijwilligers.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

On-arrival vond ik erg nuttig en leuk, ik heb nieuwe mensen leren kennen en ook zeker wat geleerd.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Ik denk de mentaliteit. Nederlanders zijn altijd heel direct en ook heel erg van het go go go. Dat was hier helemaal niet, dat vond ik af en toe lastig

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact was goed, toen ik besloot om terug te gaan naar Nederland heeft Ruben goed geholpen.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Neem de tijd om zelf te zoeken naar een leuke plek en te solliciteren. Zoek meerdere keren contact zodat je weet dat je een klik hebt met de organisatie en de mensen. Vraag misschien wat contactgegevens van vrijwilligers die er zitten, zodat je al contact kan leggen van te voren.