Faye

Spanje

Faye

5 maanden in Spanje

Mijn verhaal:

Hallo ik ben Faye en ik heb Milieu acties (invasieve planten verwijderen, afval rapen, bloemen planten…etc), Erasmus+ project schrijven, Engels les geven aan migranten en persoonlijke projecten gedaan in Galicië, Spanje!

Ik heb geleerd om flexibel te zijn, als ik een situatie heb, werk ik met wat ik heb en maak ik er het beste van. Daarbij heb ik geleerd meer vertrouwen in mezelf te hebben, ook als een idee in het begin misschien nog niet helemaal gevormd is. Ook ben ik beter geworden in feedback geven en
ontvangen. Daarbij zou ik nu makkelijker naar een compleet nieuwe omgeving kunnen, en
het minder eng vinden.

Mijn beste herinneringen zijn eigenlijk alle activiteiten die samen met de andere vrijwilligers waren. Samen koken, dansen, muziek maken, filmskijken… Al was het allerleukste denk ik toch wel de roadtrip die we samen hebben gemaakt door Galicië.

Ik kijk met een grote glimlach terug op mijn ESC tijd. Ik heb zoveel geweldige en inspirerende mensen mogen leren kennen.

Hoe was je woonsituatie?

Goed, al was het huis niet schoon bij aankomst en kon het soms een beetje koud zijn in de winter, aangezien het huis niet goed geïsoleerd was.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Heel goed, iedereen was superaardig en het voelde echt als een grote familie. Iedereen was enthousiast over elkaars ideeën en gaf elkaar support.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Ik had één on-arrival training, maar aangezien deze online was, was het soms moeilijk geconcentreerd te blijven. Al was het wel heel leuk om andere vrijwilligers uit allemaal verschillende landen te leren kennen.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

De etenstijden! Ik eet meestal rond 19:00 uur, maar hier is het heel normaal om bijvoorbeeld om 23:00 te eten. En de siësta, in de namiddag wanneer alles dicht is en er niemand op straat is.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Heel goed, als ik een vraag had kreeg ik meteen een antwoord en ik voelde me goed begeleid.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Geniet! Breng zoveel mogelijk tijd door met de andere vrijwilligers en duik helemaal in de
cultuur van het land waar je bent. En werk hard, zodat je aan het einde iets hebt waar je
trots op bent. Ohja, en stop je koffer niet al te vol bij het inpakken, want daar krijg je later spijt van;)