Camilla

Regio Sabina, Italië

Camilla

4 maanden in Regio Sabina, Italië

Mijn verhaal:

De organisatie waarin ik werkte, was gefocust op de lokale bevolking te helpen waar nodig
was. Ik werkte binnen een jeugd animatieteam in een gebied in de bergen. Wij organiseerden twee keer per week naschoolse activiteiten vanuit een lokale bibliotheek, een dag waarop we creatieve activiteiten organiseerde en de andere dag organiseerde we spelletjes middagen. Daarnaast hebben we ook een cultuuravond georganiseerd voor jong volwassenen. We hebben tijdens lokale kerstmarkten in omliggende dorpjes geholpen door daar spelletjes te spelen met de kinderen. Ook hebben we geholpen op een olijfplantage met het plukken van de olijven.

Ik heb tijdens mijn tijd als ESC-vrijwilliger veel geleerd. Ik heb geleerd hoe ik evenementen moet organiseren, hoe een bibliotheek gerund moet worden, maar ook hoe het is om in de bergen te wonen. Ik heb daarnaast ook veel geleerd over de lokale cultuur en de cultuur van de andere vrijwilligers.

Ik heb heel veel goede herinneringen. Een van mijn favoriete herinneringen is het olijven plukken op een olijfplantage. In Italië is dit een activiteit die je doet met je familie en dat is ook hoe het voelde hier.

Ik kijk erg positief terug op mijn tijd als ESC-vrijwilliger. Ik heb nieuwe kanten van mezelf ontdekt. Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Ik heb nieuwe kanten van mezelf ontdekt. Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten.