fbpx

Eastpackers zoekt bestuursleden

Vacature: communicatie-adviseur (eenmalig 20 uur)
25 januari 2019
Vacature Projectmedewerker Reizen
1 april 2019

Eastpackers | Stichting UcDean zoekt weer enthousiaste bestuursleden om samen met onze medewerkers, vrijwilligers en de huidige bestuursleden te werken aan het vergroten van de kennis over de voormalig communistische landen in Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, Rusland en Centraal-Azië.

Ter versterking van ons huidige team, en ter vervanging van vertrekkende bestuursleden, zoeken wij enthousiaste vergevorderde studenten of young professionals die met ons mee willen denken over het organiseren van activiteiten in binnen- en buitenland, het professionaliseren van onze organisatie en verbeteren van onze online en offline zichtbaarheid en communicatie. Wij richten ons op scholieren, studenten en young professionals tussen ongeveer 16 en 35 jaar. Voor hen organiseren wij onder andere internationale school- en studiereizen, avontuurlijke vakanties, vrijwilligerswerkprojecten en uitwisselingen.

We hebben drie vacatures. Download onze vacaturetekst of lees verder hieronder.

Bestuurslid Financiën

Als bestuurslid financiën(penningmeester) ben je verantwoordelijk voor de administratie en boekhouding van Stichting UcDean. Je vindt het leuk om een complexe administratie te beheren en hier structuur in te behouden, en hebt hier enige ervaring mee. Stichting UcDean verwerkt jaarlijks duizenden transacties via bankrekeningen, creditcards en online betaalaccounts, in verschillende munteenheden. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een jaarrekening, salarisadministratie, subsidieverantwoording aan de Europese Unie voor Erasmus+ projecten (vrijwilligerswerk) en periodieke belastingaangifte. Je adviseert de andere bestuursleden over financiële aangelegenheden, denkt mee over (de financiering en haalbaarheid van) nieuwe activiteiten en hebt oog voor (proces)innovatie en financieel beheer. Verder heb je de ruimte om zelfstandig of in samenwerking met andere bestuursleden activiteiten, projecten of reizen te ontwikkelen en uit te voeren.

Bestuurslid Communicatie & Public Relations

Als bestuurslid Communicatie & Public Relations help je mee met het beheren en uitbreiden van het netwerk van Eastpackers en het vergroten van de online en offline zichtbaarheid. Je beheert de sociale mediakanalen, signaleert relevante content voor volgers, draagt bij aan de periodieke nieuwsbrief en promoot het merk Eastpackers in brede zin. Daarnaast ben je een echte netwerker, die het leuk vindt om het huidige netwerk van onder andere middelbare scholen en studie- en studentenverenigingen te onderhouden en uit te breiden. Ook bouw je relaties op  met maatschappelijke organisaties en bedrijven die zich inzetten voor het zichtbaar maken en verspreiden van de cultuur en geschiedenis van onze focuslanden. Als bestuurslid signaleer je kansen om partners aan Eastpackers te binden, beheer je de relatie met onze freelance reisleiders, en doe je voorstellen voor nieuwe activiteiten die aansluiten bij de doelstellingen van Eastpackers.

Bestuurslid Erasmus+

Als bestuurslid Erasmus+ houd je je bezig met het beheren en uitbreiden van het internationale netwerk van Eastpackers, specifiek met het oog op (vrijwilligerswerk)projecten in het kader van het Europese subsidieprogramma Erasmus+.Eastpackers werkt samen met ruim 30 non-profit organisaties in heel Europa om Nederlandse jongeren te plaatsen op een gesubsidieerd vrijwilligerswerktraject. Je bent binnen het bestuur contactpersoon voor de medewerker vrijwilligerswerk, wiens uitvoerende taak is om Nederlandse vrijwilligers van begin tot einde te begeleiden. Je hebt affiniteit en enige ervaring met internationaal jongerenwerk (bij voorkeur binnen het Erasmus+ programma) en het rapporteren van resultaten. Samen met de verantwoordelijke medewerker organiseer je trainingen en netwerkbijeenkomsten voor partnerorganisaties om de kwaliteit van het vrijwilligerswerk te verbeteren en help je mee om het programma in Nederland te promoten, bijvoorbeeld op beurzen, middelbare scholen en andere evenementen.

Wat we van je verwachten

 • Je hebt aantoonbaar kennis van of aantoonbare belangstelling voor de geschiedenis, cultuur en actuele maatschappelijke ontwikkelingen in Midden,- en Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, Rusland en/of Centraal-Azië
 • Je hebt enige bestuurservaring en bij voorkeur relevante werk- of studie-ervaring voor de functie waarvoor je solliciteert.
 • Je bent tussen de 22 en 35 jaar oud
 • Je bent gemiddeld minimaal 2-4 uur per week beschikbaar (Erasmus+ en Communicatie) c.q. minimaal 4-6 uur per week beschikbaar (financiën).
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 1 volledig bestuursjaar. Je kunt beginnen in mei/juni of november/december. Voor de functie van penningmeester geldt dat uitsluitend een start in mei/juni mogelijk is.
 • Je neemt deel aan de maandelijkse Skypevergaderingen en de tweemaandelijkse bestuursvergaderingen op een centrale plek in Nederland.
 • Je bent netwerkvaardig, staat stevig in je schoenen en bent gericht op samenwerking.
 • Je vindt het leuk om één of meerdere concrete projecten op te pakken en dit zelfstandig of in samenwerking tot een goed eind te brengen.

Wat we je te bieden hebben

 • Toegang tot een groot netwerk van enthousiaste young professionals
 • Een kans om bij te dragen aan het helpen realiseren van de doelstellingen van Eastpackers | Stichting UcDean
 • Gratis deelname aan internationale trainingen, conferenties en seminars
 • Korting op Eastpackers reizen
 • Vergoeding van je reiskosten
 • Bestuursvergoeding van € 500,- per jaar (EVS en communicatie/PR) cq. € 1.000,- per jaar (financiën).

Reageren?

Reageren op deze vacature kan tot 15 april 2019 door een e-mail met een korte motivatie (max 500 woorden) en je CV (max 2 A4) te sturen naar info@eastpackers.nl.

Over Eastpackers | Stichting UcDean

Eastpackers werkt aan het verbeteren van de kennis en het begrip van Nederlandse jongeren en young professionals over voormalig communistische landen Midden- en Oost-Europa, voormalig Joegoslavië en de voormalige Sovjet-Unie. Wij richten ons met (studie)reizen, vrijwilligerswerk, uitwisselingen en andere activiteiten op een breed publiek van circa 16 tot 35 jaar. Eastpackers | Stichting UcDean wordt geleid door een bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid communicatie en bestuurslid Erasmus+. Daarnaast werken bij Eastpackers | Stichting UcDean twee parttime medewerkers (1 fte). Verder werkt Stichting UcDean met vrijwilligers en freelance reisbegeleiders. Eastpackers | Stichting UcDean heeft geen vast kantoor. Medewerkers en bestuursleden werken vanuit huis en, desgewenst, op vrijdagen vanuit een flexwerkplek, afwisselend in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.